به گزارش قدس آنلاین، محمدرضا دارابی در همایش دبیران مجلات علمی و پژوهشی داخلی و خارجی در حیطه علوم پزشکی که به میزبانی این دانشگاه برگزار شد، با اشاره به اینکه باید اولویت بودن مسئله پژوهش در کشور از حالت شعاری خارج شود و نسبت به این موضوع توجه بیشتری را نشان داد، اظهار کرد: در حال حاضر اعتبارات اختصاص یافته به حوزه پژوهش پاسخگوی نیاز این حوزه نیست؛ برای گسترش تحقیقات آینده نگر و محصول محور و ارتقاء جایگاه کشور باید اعتبارات دانشگاه ها در زمینه پژوهش افزایش یابد.
وی با بیان اینکه علیرغم تمام مشکلات و موانع، اعضای هیات علمی و اساتید محقق و پژوهشگر دانشگاه ها توانسته اند جایگاه علمی دانشگاه را در رتبه بندی های ملی و بین المللی ارتقاء دهند، بیان کرد: اگر دانشگاه های علوم پزشکی بخواهند به شکل واقعی در حوزه تحقیق و پژوهش فعالیت داشته باشند و تحقیقات آینده نگر و محصول محور داشته باشند باید در زمینه اختصاص اعتبارات به این حوزه بازنگری صورت گیرد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به نقش دبیران و سردبیران مجلات علمی در توسعه سلامت کشور اظهار کرد: مسئله تحقیق و پژوهش در حوزه سلامت با دیگر حوزه ها به دلیل ارتباط مستقیم با سلامت مردم بسیار متفاوت است و به همین دلیل باید اعضای تحریریه مجلات نسبت به آن توجه ویژه داشته باشند.
دارابی به اولویت قرار دادن اخلاق پزشکی در اجرای طرح های تحقیقاتی تاکید کرد و افزود: بسیاری از جراحان و پزشکان با مراجعه به مجلات علمی و تحقیقاتی، از نتایج مقالات درج شده در این مجلات در راستای ارتقاء دانش و در نتیجه خدمت به بیماران استفاده می کنند و بر این اساس باید در زمان تحریر و چاپ مقاله مسئولان تحریریه توجه و دقت ویژه ای داشته باشند.
وی افزود: در سال ۶۵ اعضای هیات علمی دانشگاه ۱۵۰ مقاله تولید کرده اند و این در حالی است که دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حال حاضر ده ها مجله علمی دارد که در پایگاه های معتبر علمی ملی و بین المللی نمایه می شود و این امر نشان دهنده تلاشی است که نه تنها در مشهد بلکه در تمامی دانشگاه ها در راستای توسعه جایگاه علمی کشور شکل گرفته است.
همایش دبیران مجلات علمی و پژوهشی داخلی و خارجی در حیطه علوم پزشکی به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ۳۰ آبان الی یکم آذر ماه برگزار شد.
این همایش دو روزه، با حضور جمعی از ناشرین، سردبیران، مدیران و کارشناسان نشریات علمی پژوهشی داخلی و خارجی در حیطه علوم پزشکی در محورهای نمایه سازی در پایگاههای داده های علمی، انتشار آنلاین مقالات، تقلب علمی و سرقت ادبی و ارزیابی و تصمیم گیری در پیش نویسهای مقالات برگزار شده است.
منبع: ایسنا
نظر شما